Zsolti bemutatkozik

Zsolti vagyok Komáromból. 36-éves. Most építgetem a nyílméreg békás terráriumomat. Szerintem tavaszra kész lesz. 40x50x50. A hátteret magam készítettem el. Egész jó lett. Majd teszek fel pár képet a végeredményről. Idáig hüllőket tartottam, jelenleg egy pitonom és egy leguánom van. Lenne pár kérdésem a hozzáértőktől. a fűtésre külső talaj fűtőre gondoltam, nekem a hüllőknél bevált, a békáknak jó,vagy érdemesebb lenne fűthető műsziklát betenni? Van egy Exo terra csobogóm azt is be szeretném tenni ezzel az lenne a kérdésem hogy akkor is kell külön vizes( tányér) vagy elég a csobogó. Egyenlőre ennyi lenne ami érdekel. Köszönöm

Zsolti

10 Comments

 1. Szia! Én fűtést nem tennék, bár attól függ mit szeretnél benne tartani! Én azt mondom felesleges, a világítás úgyis fűt sok esetben. Az exo-terrás csobogóval csak a bajod lesz, telemegy muslicával, a békák ürülékével macera mindig takarítani, beposhad a víz,stb. Nekem is volt régebben, de kivettem, mert mindig hamar elpiszkolódott, és nehéz volt takarítani!

  avatar mimulus
 2. Én fűtőszálat használok, a fűtőlap egyenletesebb hőt ad, de sokkal drágább. A béka nem fog egy kövön sütkérezni mint pl. egy kígyó. Az exoterrás csobogót én úgy építeném be, hogy egy hamis alja lenne a terkónak, oda folyna le a víz, és a szivattyú szűrőanyagon keresztül szívná fel a vizet (pl. vatelin néven kapható bélés anyag, ami tulajdonképpen a perlonvatta. Így ki tudsz alakítani egy sekély tavacskát, amiből a koszos víz egyszerűen leszívható. Ha már akarsz bele csobogót, és gondolom az üveget nem óhajtod kifurkálni.

  avatar slyfox
 3. Igazándiból azért kérdeztem a fűttő lapot mert azom van itthon a hűllöimet fűttöm vele.
  Ami meg a vízesést illeti már megcsináltam a tavat amibe raktam egy akváriumi viz pumpát az nyomja is a vizet meg szűri is egyben. De ki van furva a terkó ott vezettem ki a szivatyúnak a villany vezetékét, a hátteren keresztűl. Ami meg a tavat illeti azt ugy oldottam meg hogy egy 7cm magas üveget ragasztottam bele keresztbe és igy leválasztottam a kívánt méretűre kb 15x35cm lett a tó .Ma alakítottam ki a petéző és buvo helyet de nem lett valami esztétikus szerintem párszor szétfogom szedni mire a végleges meglesz .

  avatar Zsolti
 4. Tanácsot szeretnék kérni tőletek. A terkóba szeretnék vízesést építeni, az álltalam elkészített módon nem valami tökéletes.Egy akváriumi belső szűrővel oldottam meg de hogy is mondjam nem lett tökéletes. Az érdekelni hogy ki hogyan oldotta meg , hová raktátok a vízpumpát egy részletes leírást szívessen fogadnák a kivitelezéssel kapcsolatba.

  avatar Zsolti
 5. Két részre osztanám a problémát. Külső tartályban van a víz, és ott szűröd, onnét egy szivattyúval nyomod fel, vagy belül van a víz és azt forgatod egy szivattyúval, illetve szűröd. Külsőnél pl. üveglapokkal, műanyag lapokkal csinálsz egy kis medret, amiben folyik a víz, és nem tudja rommá áztatni az egész talajodat. Ebbe a szokásos módon, hungarocellből ki tudod alakítani a medret, illetve ebbe csoroghat bele a csobogó “szikláiról” a víz. Két lyukat fúrsz az üvegbe, egyet a meder alján, itt folyik ki a víz, a drain cső magasságával állíthatod a vízoszlop mélységét. Egyet a bevezető csőnek. Ez esetben a terrárium alatt van a külső tartály, ebben szűrheted a vizet.
  Ha belül akarod megvalósítani, akkor a legegyszerűbb a hamis aljzat építése, ez alatt van a víz, és a szivattyú. Egy rácsot, esetleg üveg vagy műanyag lapot építesz be, ami majd a talajt tartja, ebben ugyanúgy alakíthatsz ki egy kis tavat. Alatta van a víz, amit egy egy kis szivattyú forgat. A szűrést mondjuk úgy oldod meg, hogy a mederből csak szűrőanyagon keresztül tud eljutni alulra a víz. Perlonvatta tökéletes erre a célra. Itt arra kell vigyázni, hogy a talajt ne tudja bemosni a víz, erre jó, ha rács esetén valami sűrű szövésű anyaggal borítod azt. Javaslom amúgy Jgrimmier videóit a Youtube-on.

  avatar slyfox
 6. Sziasztok !!

  Szerintetek egy 40x40x50 terkoba kb mennyi növény az ideállis. A terveim szerint 2db
  futónövényt, 1-páfrányt és rengetegeg mohát fogok betelepíteni.szoba futókára, és a fikuszra gondoltam . azért esett rájuk a választásom mert minndegyik van a lakásba. De ha már beállt a terrárium biologiája akkor valami komolyabb növényt is be fogok tenni.
  A jávai mohaát azt hogyan kell telepíteni, mert annak nincsen gyökere csak 1x-üen el kell igazítanom és kész? vagy annak is van valami trükkje. Ami a terráriumot ileti már a cél egyenesbe vagyok. ha minnden renndbelessz akkor a hét végén el is inndittom. Pár hónap mulva be is fogom népesíteni, persze addig még nagyon sok tenni valóm lessz. Még a muslica tenyészettel sehol nem vagyok. volt egy tenyészetem de elpusztultak , és nem tudom hogy mi lehetett a hiba. Erőől is szeretnék érdeklődni

  avatar Zsolti
 7. Szia !
  Ha sok növényt teszel bele, a békák gyakran elbújnak és nem látod őket. A jávai mohát csak lerakod. Tegyél több helyre, mert van olyan rész, ahol jól érzi magát, van ahol meg nem. Ahogy egyre jobban “beáll” a terrárium, egyre több helyen fog nőni.
  A muslinca tenyészetből mindig újat kell készíteni. Csinálj táptalajt és tegyél bele 20-30 muslincát, kb 3 hét múlva nagyon tele lesz frissen kikeltekkel, és nemsokára ki is merül. Mindig újat kell csinálni. És időben eltolva. Én hete készítek tenyészeteket, van aki 5 naponta.

  avatar Breki

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..