“Xaxim” panel

Mimulusnak szeretettel.

Esküszöm, hogy nem én ültettem azokat a kis zöld levélkéket az orchidea gyökere köré.
Talán itt a leglátványosabb a zöld szín.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slyfox

7 Comments

 1. Valamelyik nap az egyik ilyen állatkereskedésben találtam xaxim táblát. Nem mondom ennyi pénzért a kizöldülés mellett akár köszönhetne is reggelente 🙂
  Nagyon szép! várható, hogy az egész teljesen zöld lesz? Az üvegfalra mivel ragasztod fel? Én amikor megfogtam, akkor nagyon merevnek éreztem…ha nedvesség éri, akkor rugalmasabb lesz?

 2. Benjamin “barátom” szerint abszolút zöld lesz az egész, persze esetleg éves időtartam is lehet mire az egész kizöldül. Nekem kb. 4-5 hónapja van bent. Nem tudom hol, mekkora táblát, és mennyiért láttál, de gyanítom, hogy -mint szinte minden terráriummal kapcsolatos dolog- kissé drágább, mintha külföldről vennéd meg. Abszolút nem lágyul semmit, ez ugyanolyan merev marad. A terrárium oldalára szilikon ragasztóval tudod felragasztani. Metszőollóval, fűrésszel vághatod ha kell. Minden növény képes gyökeret verni bele. Szerintem nem rossz cucc, bár tény, hogy kissé drága. Ha érdekel a dolog, én jelenleg két lelőhelyét tudom:

  http://www.xaxim-shop.de/

  illetve ahol én szereztem be a többi növénnyel együtt, az a

  http://www.bensjungle.de/en/index.php?

  Most egy olyan cuccot szeretnék kipróbálni, ami ugyanezt “folyékonyban” tudja. Egyszerűen felnyomkodod azokra a helyekre ahova szeretnéd, majd hagyod megszáradni. Ha megkötött, és nedvesíted, állítólag ugyanezt a zöldüléses mutatványt tudja.

  avatar slyfox
 3. Durván egy A4-es méret kerül 5000 pénzbe, majd a “bensjungléban” átváltogatom, hogy ott mennyi:)
  Tényleg sok szép terráriumot lehet látni, ahol ez a megoldás van….főleg ott a jó, ahol teljesen növényes a hátfal..
  Van egy üres terráriumom, és mindig felvetődik a kérdés, ha majd jó idő lesz, akkor milyen hátteret kellene neki csinálni..
  nem mintha még aktuális lenne, de lehet előre kellene csinálni egy kisebb nevelő terráriumot és a hátfalat le lehetne “tudni” egy xaxim táblával:)
  Igen, néztem a folyékony xaximról a videót…az az igazi:) …meg az ára is:)
  de nembaj, ki kell próbálni….minden lehetséges megoldással kell csinálni egy új terráriumot (új békákkal):)

 4. Én annál a folyékony cuccnál arra leszek kíváncsi, hogy mondjuk a kókuszházakon, filmes doboz rejtekhelyen, faágakon tapad és működik-e. Sok gondomat megoldaná ha működne rajta, és igazad van, egy próbát megér, legfeljebb nem jön be, és akkor tudok szólni, hogy ne vegyetek. 😀 Eddig elégedett vagyok a Xaximmal, jobbnak tartom mint az Epiwebet.

  avatar slyfox
 5. Filmes doboznál lehet érdemes érdessé tenni a felületet…gondolom akkor jobban tapad.
  De, majd kiderül az igazság, ha beszámolsz róla:)
  ha már szóba jött a filmes doboz….hol lehet olyat kapni, vagy hozzá hasonló méretekkel rendelkező kis dobozt?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..