torokmano kérdése

Sziasztok!!!

Új vagyok még itt elhatároztam, hogy a sok állatom mellet nyílméregbékát is fogok tartani most építem neki a terráriumot és az lenne a kérdésem hogy ha mohát akarok berakni azt hogy tudom életben tartani van olyan pár ami fakérgen van és van olyan nagyon szép is amit talajnak szánok de az alatt nincs semmi csak egy kis föld tartja össze az egészet ezek életben tudnak maradni?

torokmano

20 Comments

 1. Szia!

  Természetesen ha megteremted a körülményeket a moha megmarad! Nekem a talajon csak agyaggolyók vannak és arra tettem a mohát természetesen kimostam a földtől és szennyeződésektől megmostam!

  avatar mimulus
 2. Szia!

  Én hoztam földdel együtt mohát, de:

  1. mindenféle giliszta és meztelen csiga is volt benne, úgyhogy jól nézd át!
  2. nekem nem maradt meg. A mi éghajlatunk alatt élő mohák nehezen viselik el a párás, meleg levegőt.

  Persze van ellenkező tapasztalat is, erről majd Zsolt ír neked.Mindenesetre az építés előtt nézz körül a neten terrárium építés ügyben.

  Üdv.

  avatar slyfox
 3. Nekem mindig kihaltak a mohák. Egy börzén vettem “jávai mohát”, az elszaporodott és kb. 1 év alatt mindent benőtt, ahol elég fény és nedvesség volt. Az apró meztelen csigákkal tényleg nagyon vigyázz ! Nekem is bekerült valahogy, sok szép növényt megrágott, és nem tudom kiirtani.

  avatar Breki
 4. A jávai moha jó választás, nálam is sok van! bár érdekes módon nálam agyaggolyón már 1 éve nem sárgult be amit a szabadban szedtem, bár már most már nekem is vannak rajta jávai moha foltok 😀 az jobban szaporodik 🙂

  avatar mimulus
 5. Jobban jársz, ha nem OBI-ban és ilyen barkács áruházakban, hanem mezőgazdasági boltban veszed, sokkal olcsóbb lehet. Ha választani kell, én is a Jávai mohára voksolok, ha van nedvesség, és fény, iszonyat amit művel 🙂

  avatar slyfox
 6. Virágbolt is jó lehet, ezt nagy zacskóban is lehet kapni, jól át kell mosni, és az aljára lehet teríteni. Megszívja magát vízzel, és folyamatos párásságot ad. Mimulusnak az agyaggolyókon van a jávai moha, nekem még van rajta egy réteg http://www.bensjungle.de/en/produkt_detail.php?product_id=2614&cp=1 , a kettő között sűrű szövésű szúnyogháló. Ez a white peat slab jól tartja a nedvességet, és elvileg egy idő után kizöldl a benne lévő spóráktól. Mindenképpen érdemes egyébkét a békákkal pár hónapot várni miután benövényesítetted a terkót, és előbb kaját is kell elkészíteni, csak utána a brekiket beszerezni, de gondolom ezeket már elolvastad a különböző fórumokon.

  avatar slyfox
 7. Itt van tenyésztő a hozzászólók között az a sejtésem hogy van :)!!!
  Aki tényészti ezeket a csodálatos állatokat és van is eladó az kérem küldjön egy árlistát a békákról ami eladó , röpképtelen muslinca is érdekelne .
  Mien békafajt ajánlanátok nekem mint kezdőnek.
  Csak tavaszal kellene béka.

  avatar torokmano
 8. “Tenyésztő” tudomásom szerint nincs. Van pár ember, akinek szerencséje volt, és felnevelt pár porontyot, vagy mint én, kínlódik velük, hátha sikerül. Röpképtelen muslicát Budapesten könnyedén tudsz szerezni, a Kistekiben árulnak, ezt valahol a Dohány utcában találod, a Zsinagóga körül. Beszerezhető még börzéken is. A terrarista .hu -n Zoom hirdetett P. Vittatusokat, azt kezdőfajnak is ajánlják, illetve ő tud egy srácot, akinek vannak D. Tinctorius növendékei. Hirtelen ennyit tudok.

  avatar slyfox

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..