Terrarisztika Budapest Börze 2013.04.07.

terrarisztika_borze_2013-04_2_orig

Az első  Terrarisztika Budapest Börzét, 2005 októberében, az Almássy téri Szabadidőközpontban szerveztük meg, azzal a céllal, hogy az itthoni terraristáknak is legyen lehetősége arra, hogy eladják, elcseréljék, vagy csupán megmutassák saját állataikat, szaporulatukat az érdeklődőknek. Az Almássy téri börzét még egy követte, majd a Hungexpon öt börze következett, de végül azt a helyszínt el kellett hagynunk.

A börzének később éveken át az  Óbudai Kulturális Központ (1032. Budapest, San Marco utca 81.) adott otthont, amely tökéletesen megfelelt a rendezvény lebonyolítására, hiszen nemcsak barátságos, csendes a környezet, hanem könnyen megközelíthető tömeg-közlekedéssel is. Télen jól fűthető ezáltal lehetőséget teremett arra, hogy a kiállított egzotikus állatok otthonosan érezzék magukat. Autóval érkezők számára a parkolás is megoldott volt a Zárpor utcai iskola előtti nagy parkolóban. Eme idilli környezetet mégis ott kellett hagynunk, mert a börze teljesen kinőtte a mintegy netto 880 négyzetméteres helyét.

A börzének nem kis örömünkre jelenleg a SYMA Rendezvényközpont ad helyet. A Rendezvényközpont már több mint öt éve nemcsak Magyarország legkorszerűbb, hanem piacvezető rendezvényhelyszíne is, évi több mint 120 rendezvény befogadásával. Szakmai elismertségéhez és népszerűségéhez nemcsak a kitűnő megközelíthetőség és az ingyenes parkolóhelyek járulnak hozzá, hanem a belső terek oszlop nélküli kialakítása, a belső terek szekcionálhatósága, számtalan különterem, a helyszínen működő étterem teljes körű catering szolgáltatása is.

SYMA rendezvény csarnok

Az első SYMA-s börzét 2012. szeptember 16-án rendeztük meg. Végre nem folyósokon, és kis termekben, hanem egy nagy csarnokban, egyszinten, igazságosan tudtuk elhelyezni az összes kiállítót, mintegy 1700 négyzetméteren. A börzét ezúttal kiállítással fűszereztük meg. Célunk nem csak az állatok jól tartása, hanem hogy gyönyörködhessünk is bennük. A kiállítás bemutatja, hogyan lehet egy adott állatfaj élőhelyét a leghitelesebben leutánozni, hogy az “helytálló” is legyen. Hogy egy kis darabka természetet is belevigyünk az unalmas hétköznapokba. A kiállítás fajlistája nyílván minden alkalommal meglepetés, de igyekszünk azért egy olyan  kollekciót bemutatni, amely nem a kommersz fajokból áll össze, tehát igazi ritkaságok is helyet kapnak majd a bemutatóban.

A második SYMA-s börzét kb. 2800 négyzetméteren a C csarnokban szervezzük meg 2012. december 16-án. A börzén ezúttal helyet kap majd a Magyar Tengerimalac Klub téli kiállítása is, és egyéb kisemlősök is a középpontba kerülnek, hiszen ők is terráriumi állatok. Nem szeretnék elhanyagolni őket!

Célunk az, hogy ez a börze megmaradjon egy szakmaibb típusú rendezvénynek. Állandó kiállítóink között olyan terraristák vannak nagy számban, akik nemzetközileg is elismertek a szakmában, évtizedes tapasztalataikat a tartás és szaporítás területét több, a témához tartozó újságban, folyóiratban,saját kiadású könyvben osztják meg az olvasókkal.

A börze folyamatosan fejlődik, alkalmanként több új kiállító keres meg bennünket. Közöttük olyanok is, akiket sajnos el kell utasítanunk, mert az általuk bemutatni kívánt  állatok, vagy tárgyak nem illenek a börze szakmai tartalmába. Ezzel senkit sem szeretnénk megbántani, de azt sem akarjuk, hogy a böze „felhíguljon”…

További információ: www.terrarisztikabudapest.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..