Terrarisztika Börze Budapest 2012.04.14.


 

Az első  Terrarisztika Budapest Börzét, 2005 októberében szerveztük meg, azzal a céllal, hogy az itthoni terraristáknak is legyen lehetősége arra, hogy eladják, elcseréljék, vagy csupán megmutassák saját állataikat, szaporulatukat az érdeklődőknek. Az Almássy téri börzét még egy követte, majd a Hungexpon öt börze következett, de végül azt a helyszínt el kellett hagynunk.

A börzének jelenleg Óbudai Kulturális Központ (1032. Budapest, San Marco utca 81.) ad otthont, amely tökéletesen megfelel a rendezvény lebonyolítására, hiszen nemcsak barátságos, csendes a környezet, hanem könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is. Télen jól fűthető ezáltal lehetőséget teremt arra, hogy a kiállított egzotikus állatok otthonosan érezzék magukat. Autóval érkezők számára a parkolás is megoldott a Zárpor utcai iskola előtti nagy parkolóban.

A börze alapterülete két szinten összesen körülbelül 800 négyzetméter. Ezen a területen átlagosan 200 méternyi asztalt állítunk fel, melyen hazai és külföldi kiállítók rakodják ki portékáikat, melyek főként az ízeltlábúak, kétéltűek hüllők és egzotikus emlősök közé sorolhatók. Ezen kívül nagy mennyiségben megvásárolhatók eleségek, felszerelési tárgyak, alom anyagok, és egyéb kiegészítők.

Állandó kiállítóink között olyan terraristák vannak nagy számban, kik nemzetközileg is elismertek a szakmában, évtizedes tapasztalataikat a tartás és szaporítás területét több, a témához tartozó újságban, folyóiratban,saját kiadású könyvben osztják meg az olvasóval.

A börzén állandó jelenlétével szaktanácsadással segíti a tartókat  Dr.Sátorhelyi Tamás és az EXO-PET Állatgyógyászati Centrum állatorvosai, aki országosan elismert név a hüllők és egyéb egzotikus állatok gyógyítása  területén.

A börze folyamatosan fejlődik, alkalmanként 5 – 10 új kiállító keres meg bennünket. Közöttük olyanok is, akiket sajnos el kell utasítanunk, mert az általuk bemutatni kívánt  állatok, vagy tárgyak nem illenek  a börze szakmai tartalmába. Ezzel senki sem szeretnénk megbántani, de azt sem akarjuk, hogy a böze „felhíguljon”

Célunk az, hogy ez a börze megmaradjon egy szakmaibb típusú rendezvénynek, ezért minden alkalommal legalább egy szakmai előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. A régebbi előadások tartalma, valamint az új előadások itt megtekinthetők.

www.terrarista.hu
http://terrarisztikabudapest.hu/

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..