Sphagnum moha

…Aljzatnak, takaró vagy ültető közegnek, kis-és nagy, vagy nevelő terráriumba.

DSC02474A szárított állapotban lévő moha és az alkalmazásához segédeszközként felhasznált technika(..tál)

 

Az alábbi képen bármennyire is meglepő egy műanyag tál látható. Természetesen minket nem az érdekel, hanem a mellette fekvő préselt, szárított moha. Felhasználása inkább az orchidea, bromélia és egyéb folyamatos nedvességet kedvelő, igénylő növények terén terjed ki, azonban arra is teljesen megfelelő, hogy terrárium talajként is felhasználjuk(elvégre nem csak dísznek raknak a csomagolására egy szalamandrát vagy egy nyílméregbékát)
DSC02476
Bár a csomagoláson fel van tüntetve mennyi vizet adjunk hozzá..a gyakorlatban ennél több kell.A legegyszerűbb ha annyit adunk hozzá amennyit kényelmesen felszív.

 

Ahhoz, hogy működő képessé tegyük, nincs más dolgunk mint vizet adunk hozzá, várunk egy pár percet, szétszedjük és rögtön be is helyezhetjük a tervezett helyére.
DSC02473
Betarthatjuk a csomagoláson feltüntetett leírást, de nem muszáj..

 

DSC02477

kész “új” moha..

 

Gondolom sokan kísérleteztünk már mohákkal, vajon melyik bírja jól a terráriumban!?. Volt úgy, hogy valami alkalmas volt, megesett azonban, hogy elhalt és kezdhettük elölről a gondolkodást, hogy mégis merre tovább..
Egy biztos: Ez a fajta moha nagyon jól tartja a nedvességet.A terráriumi növények ültető közegének is alkalmas és ha arról van szó könnyű cserélni. Erőfeszítésünkért cserébe …és ha a moha is jól “érzi” magát, elkezd bezöldülni, aminek az lesz az eredménye, hogy terráriumunk, egy lépéssel közelebb kerül a természetközeli állapothoz.
Sok sikert hozzá 🙂

3 Comments

  1. A terráriumba rakással egy időben egy kis maradék mohát beleraktam az egyik orchideám cserepébe (beledugdostam a felszíni gyökerekhez). az elkezdett zöldülni elég szépen…a terráriumi az sztrájkol.:)
    mondjuk tényleg jól nézne ki ha bezöldülne most, hogy lehetett látni kis területen:)

  2. Üdvözlet!
    Először is elnézést kérek, hogy nem “békásként” bepofátlankodok de tudna valaki segíteni abban hogy hol lehet SPHAGNUM MOHÁT beszerezni Budapesten? Ne adj Isten, még kedvező áron is ….
    Köszönöm előre is a segítséget!

    avatar ferkog

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..