Slyfox vivarium I.

Csak nehogy azt mondjátok hogy nincs is viváriumom.

image

Update: ==> ITT

Slyfox

21 Comments

 1. Szép! Ha az oldalfalak kizöldülnek, esetleg ha a futó befutja csodás lesz 🙂 Gratulálok! Legjobban az öntözőrendszeredet irigylem. 🙂 Meg lehet nekem is xaximot kellett volna venni epiweb helyett 😀

  avatar mimulus
 2. Majd frissítem, ez kb. 4 héttel ezelőtti kép, amit szemből a bal oldalán fent, hátul láthatsz, az a Cissus Amazonica nevű futónövény, nem gyengén elborította a hátsó részt 🙂 Az öntözőrendszer meg “csak” pénz kérdése volt, de ezt egyszer kellett megvenni, és már most megúsztam hogy leégjen, mert elfelejtettem leellenőrizni a vízszintet a tartályban.

  avatar slyfox
 3. Szia!
  Végül is meg vagyok vele elégedve, de talán a xaximból ki is nő valami egy idő után! az epiwebet nem sikerült bemohásítani, bár ez lehet azért van mert a békák lemászkálják. A xaxim talán jobban tartja a nedvességet, bár az epiwebbel szerintem könnyebb bélelni a terkót. Röviden ennyi! Amúgy tudom ajánlani, nem penészedik, a futók és a broméliák imádják és hiába növesztik tele gyökerekkel a növények nem esik szét! Végül is jó kis anyag csak a xaxim talán jobban fahatású… 🙂

  avatar mimulus
 4. Annyit az epiwebről, hogy nekem volt az oldalán, de leszedtem, és a”Xaxim”-al helyettesítetten, Benjamin tanácsára. Eddig nem bántam meg. Vágni valóban nehezebb kicsit mint az Epiwebet, de metszőollóval nem lehetetlen. ha lenne macro objektívom meg tudnám mutatni azt a néhány levélkét, ami növöget, és tutira nem én ültettem oda, illetve azokat a részeket, ahol egyre határozottabban kezd zöldbe hajló színe lenni. Penészt ezen -a vasfával ellentétben- nem tapasztalok, hogy mennyi idő alatt fog szétmállani a növények gyökerétől, azt nem tudom. Én a következőnél is tutira ezt fogom használni, természetesebb.

  avatar slyfox
 5. Igen, ugyanúgy használod mint az Epiwebet. Kiszabod, és szilikonnal felragasztod. Én nem vettem észre hogy dagadna, ezek tulajdonképen kókuszrostok szerintem. Létezik különböző méretekben, 2 cm vastag lapok, rudak, téglatestek, amit akarsz. Növényt damillal odakötöd, vagy gombostűvel odaszúrod, aztán ha gyökeret eresztett bele, ezeket eltávolítod.

  avatar slyfox
 6. Help need! Degec, az ebihalakat mivel etetted indítónak? Artemia salina frissen keltetve elképzelhető? Lengyelek a Sera Micron-t ajánlották, de az olyan por hogy na, illetve én akvarisztikában is élő párti voltam mindig. Vágott tubi? Bár ahhoz az ebihal még elég kicsinek tűnik 🙂

  avatar slyfox
 7. nálam TetraMint ettek az ebihalak, de ez persze függ, h melyik béka, mert azon ebihalak amik növényevők szeretik a bealgásított követ illetve az algaevőknek való eleségeket. azon ebhalak amik hajlamosak a kannibalizmusra inkább húsos eleséget lehet nekik adni, azok megeszik az élő szúnyoglárvát, tubifexet is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..