Slyfox bemutatkozik

Üdvözlet a honlap látogatóinak!

Viszonylag hosszas vívódás után határoztam el, hogy nyílméreg békákat fogok tartani. Az ötlet természetesen nem okozott osztatlan örömöt a családban. Ennek oka igen egyszerű. Szerintem túl sok a tévhit a természet ezen gyöngyszemeinek tartásával kapcsolatban. Szándékosan tartást, és nem tenyésztést írok, hiszen a tenyésztéshez nyilvánvalóan sokkal speciálisabb körülményeket kell biztosítani. Tény, hogy a vivárium megépítése, és főleg üzemeltetése odafigyelést igényel, de nem kivitelezhetetlen. Miután végigrágtam magam ezeken a várható problémákon, belekezdtem az építésbe.

A világhálón gyűjtött adatok alapján elhatároztam, hogy egy 60X60X60 cm-es medencét alakítok ki a későbbi lakóknak (ma már ezt kissé nagynak tartom). Ezt pár hónapos építgetés, bontás, újra építgetés követte, majd 2010. szeptember 24-én megérkeztek a lakók is.

image image

Így lettem 4 -nekem legalább is- gyönyörű D. Tinctorius tulajdonosa. Táplálékuk vitaminozott Drosophyla, illetve napos tücsök, ami -mivel több mint egy hónapja még élnek- valószínűleg megfelelő számukra.

image

Gondolom ezt abból is, hogy a hím határozottan kifejezte ezt a véleményét.

image


D. tinctorius hívás

Végezetül pedig, mindenkit csak bátorítani tudok a békatartásra.

Üdvözlettel: Slyfox

5 Comments

  1. Köszi, te az a “Deck” vagy, akire gondolok? Akkor isten hozott az oldalon! Viszont akkor egy-két fotót te is feldobhatnál, mert igen tetszetőseket láttam tőled a terrarista.hu -n 🙂

    avatar slyfox

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..