Slyfox bemutatkozik

Üdvözlet a honlap látogatóinak!

Viszonylag hosszas vívódás után határoztam el, hogy nyílméreg békákat fogok tartani. Az ötlet természetesen nem okozott osztatlan örömöt a családban. Ennek oka igen egyszerű. Szerintem túl sok a tévhit a természet ezen gyöngyszemeinek tartásával kapcsolatban. Szándékosan tartást, és nem tenyésztést írok, hiszen a tenyésztéshez nyilvánvalóan sokkal speciálisabb körülményeket kell biztosítani. Tény, hogy a vivárium megépítése, és főleg üzemeltetése odafigyelést igényel, de nem kivitelezhetetlen. Miután végigrágtam magam ezeken a várható problémákon, belekezdtem az építésbe.

A világhálón gyűjtött adatok alapján elhatároztam, hogy egy 60X60X60 cm-es medencét alakítok ki a későbbi lakóknak (ma már ezt kissé nagynak tartom). Ezt pár hónapos építgetés, bontás, újra építgetés követte, majd 2010. szeptember 24-én megérkeztek a lakók is.

image image

Így lettem 4 -nekem legalább is- gyönyörű D. Tinctorius tulajdonosa. Táplálékuk vitaminozott Drosophyla, illetve napos tücsök, ami -mivel több mint egy hónapja még élnek- valószínűleg megfelelő számukra.

image

Gondolom ezt abból is, hogy a hím határozottan kifejezte ezt a véleményét.

image


D. tinctorius hívás

Végezetül pedig, mindenkit csak bátorítani tudok a békatartásra.

Üdvözlettel: Slyfox

2010. október 24. Bemutatkozás Írta: slyfox 5 hozzászólás »

5 hozzászólás a(z) “Slyfox bemutatkozik” bejegyzéshez

 1. avatar mimulus szerint:

  Köszönjük! Nagyon szépek az állatok! 🙂

 2. avatar deck szerint:

  Szépek a krekkencsek…

 3. avatar slyfox szerint:

  Köszi, te az a “Deck” vagy, akire gondolok? Akkor isten hozott az oldalon! Viszont akkor egy-két fotót te is feldobhatnál, mert igen tetszetőseket láttam tőled a terrarista.hu -n 🙂

 4. avatar --Zsolt-- szerint:

  Igen, jó lenne ha minél több szép terrárium felkerülne az oldalra. Biztos sok hasznos dolgot lehetne belőlük tanulni és sok jó tippet lehetne szerezni a készítőktől:)

 5. avatar mimulus szerint:

  Már le van beszélve! 😉 Jönnek majd a fotók kis irománnyal Deck-től 🙂

Vélemény, hozzászólás?