S.O.S. Lehet betegek a leucomelas-aim???

Egy hete került hozzám 4 leucomelas és valahogy nem esznek jól! A  nyelvük mintha nem csapódna rendesen vissza. Én vitamin porozva etetek minden nap 1x, ahonnan jöttek ott csak ritkán kaptak porozva, lehet még az szokatlan nekik? Vagy az lehet az a baj, hogy a másik oldalra néha próbálkoznak az üveg túl felén mászó v. tükröződő muslik után kapni és a luftok teszik?  Várom mihamarabb a véleményeket, bárkinek bármi ötlete lenne! Mi okozhat ilyet??

Előre is köszönöm!

5 Comments

  1. Ha újak a békák, akkor érdemes az eladónál érdeklődni a probléma forrásáról.

    A leírt tünetek egyértelműen betegségre utalnak!
    Vagy fertőző betegség, vagy felnevelési hibából adódó defektus. Bármelyikről is legyen szó, nem jók a kilátások! Ha fertőző betegség, akkor arra lehet számítani, hogy végigfertőzi az egész állományt. Ha felnevelési hibából adódó defektus, akkor az valószínűleg már “javíthatatlan”. Nagyon magas kalcium tartalmú vitamint javasolnák, és calcimusc injekció adagolását a fürdő medencébe, ez talán valamelyest enyhítheti a tüneteket.

    Mindenkinek azt ajánlom, hogy béka beszerzéskor ne az ÁR legyen a szempont!
    Szerencsére idehaza is vannak komoly nyílméregbéka tenyésztők, tőlük lehet nagyon szép és egészséges békákat beszerezni, ezeket továbbra is jól tartva elkerülhetők a hasonló problémák.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..