S.O.S! Féregfertőzés! Mit tegyek?

Sziasztok! Ma vettem észre az egyik bronz auratusomon, hogy a hátán, hasán, sőt, még a szeménél is kb. 2,5-3 mm-es férgek mászkálnak. A béka oldala is be van horpadva. Ennek ellenére azonban rendszeresen eszik, aktív. A többi auratusomon azonban nem látszanak a tünetek. Egyébként a békák májustól vannak nálam és nagyon jól megszokták a környezetet.

Attól félek, hogy a többi auratus is megfertőződik! Mit tegyek? Különítsem el a beteg békát? Mennyi esélye lesz annak , hogy kigyógyul?

5 Comments

 1. Mihamarabb külön kell rakni, egy jól szellőző viszont magas páratartalmú nagyobb dobozba. Ezzel az a baj, hogy valószínű máshol is esetleg más állaton is lesz. Reméljük a nagyok tudnak válaszolni mihamarabb.

  avatar mimulus
 2. A békákat már elkülönítettem egy másik terráriumba, az szintén jól szellőzik és a páratartalom magasabb. Az eredeti terráriumot kitakarítottam, mert talán az “atkásság” jeleit vettem észre, legalábbis a szakirodalmak így hívják. Attól tartok azok fertőzték meg inkább a békáimat. Most pedig várok. A békák, illetve a fertőzött is jól eszik.
  A későbbiekben talán majd még leírom ide a fejleményeket!

  avatar kisjoc27
 3. Na hát sziasztok! A híreim jók, ugyanis úgy vettem észre a békáim kigyógyultak ebben az új és szinte steril környezetben. Pontosa még most sem tudom megmondani, hogy atkákról, vagy férgekről volt-e szó, de az egész terráriumom elfertőződött. Sok minden más lesz az “új” terráriumban. Nem szeretném, hogy még egyszer ilyen történjen. A békákat is megviselte, de a korai diagnózis sokat segített. Szerencsére már jól vannak és kis ducik újra, mint amilyenek régen voltak. 🙂
  Köszönök mindent!

  avatar kisjoc27

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..