Petézőhely kialakítása filmes doboz segítségével

A következő műveletet (vagy valamelyik variációját) valószínűleg mindenki ismeri és fél kézzel is el tudja készíteni. Ha mégsem, akkor itt egy példa arra, hogy milyen petézőhelyet szeretnek a békák..

Köztudott tény, hogy a békák szeretnek sötét szűkös helyekre petézni, ahol biztonságban tudhatják a leendő utódokat. A filmes dobozok erre tökéletesen alkalmasak. Tehát nincs más dolgunk mint szerezni egy filmes dobozt illetve egy olyan alkalmatosságot, amivel hozzá tudjuk rögzíteni a terrárium bármely pontjához. Az alábbi megoldás egy tapadókoronggal történő rögzítéses módszer lesz.

Kellékek:

  • Filmes doboz (jobban járunk, ha fekete színű)
  • Tapadókorong
  • Valami olyan eszköz, amivel megfelelő méretű nyílást tudunk fúrni

Filmes doboz és egy tapadókorong:

 

A filmes doboz átfúrása (vigyázzunk, hogy a nyílás ne legyen túl nagy):

Összerakás:

Alkalmazás:

 

 A módszer láthatóan nem túl dekoratív, de praktikussági okokból érdemes előnybe részesíteni, mivel könnyen mozgatható, áthelyezhető és a peték “kimosása” se okoz különösebb gondot.

Nálam a Phyllobates vittatusok rendszeresen ebbe petéznek, nem is érdekli őket más megoldás(pl.: a lefelé fordított kókuszhéj). Természetesen a petézési szokások fajonként, terráriumonként is változatnak.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor elmondhatjuk, hogy mi mindent megtettünk a siker érdekében. A többi már a békáinkon múlik. Hajrá…:)

–Zsolt–

http://zsoltm.blogspot.com/

9 Comments

  1. És ennek van egy De-Luxe változata, amikor egy vékony műanyag lemezt belehajtogatsz az aljába úgy, hogy az kb. a palást alsó felében felfeküdjön.Ekkor a peték arra fognak feltapadni, és még öblíteni sem kell, csak a kis lapocskát kivenni, és helyette másikat rakni 😀

    avatar slyfox

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..