Nyílméregbékás terráriumi növények 2.

Ez kifejezetten terráriumi növény. Szobanövényként nem lehet kapni. Sehol nem láttam még árulni (külföldön sem). Én úgy jutottam hozzá, hogy egy nyílméregbékás barátomtól kértem egy hajtást.

Klassz növény, a levelei nem hullanak, mindenhol gyökeret ereszt, jó dzsungeles hatást kelt a terráriumban. Nagyon kevés fénnyel is beéri. Igénytelen, nem szokott elpusztulni.

 

Ha botanikus olvassa a cikket, segíthetne a latin név kiderítésében.

 

Néhány hajtást ledugványoztam, több mint egy hónapja. Már szépen gyökeret eresztettek, és új hajtásokat is hoztak. Aki szeretne belőlük, az a február 21-i TerraPlazan 2000 forintért megvásárolhatja darabját, az asztalomnál.

Írta: Bujdosó Áron

www.nyilmeregbeka.hu

 

One Comment

 1. Megérkezett a segítség. 🙂
  Részben sikerült kideríteni a nevét. Scindapsus aureus v. , azaz szobai futóka variáns. Ez a variáns nagyban eltér a szobanövényként tartott változattól.
  A szobanövényként leggyakrabban tartott változat nagyon gyorsan nő, a levelei nagyon nagyok, vastagok, a gyökerei túlzottan átszövik, szétfeszítik a terrárium hátterét. A szobai változat levelei általában színesek, kerekdedek. Ennek a változatnak a levelei hosszúkásak, egyszínű zöldek. A gyökerei nem szövik át olyan agresszíven a terráriumi hátteret, mint a szobai változatoknak a gyökerei.
  2016.02.15.

  Valószínűleg ez a “sima alapváltozat”, az eredeti, ami a természetben is előfordul.
  A szobanövényként kinemesített változatnál vékonyabbak a levelei, így a száraz szobalevegőt nem bírja. Kifejezetten terráriumi növény.
  Scindapsus aureus vagy Epipremnum aureum, mind a kettő ugyan az, csak szeretik a botanikusok időnként átnevezgetni.
  Ez az átnevezgetés nyílméregbéka fajoknál is nagy “divat”. 🙂
  2016.02.18.

  Azt hiszem megtaláltam a legpontosabb meghatározást ezzel a növénnyel kapcsolatban. Botanikus oldalon egyértelműen felismertem a kép alapján.
  A nevére azt írják, Epipremnum-aureum-Skeleton, azaz “csontváz” változat. Tehát ez az eredeti legegyszerűbb vad alap.
  2016.02.19.

  Azt hiszem igazi ritkaságnak számít, mivel csak “elvetemült” botanikusokat, és nyílméregbékásokat érdekel, ezért szinte beszerezhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..