Phyllobates lugubris (O. Schmidt, 1857)

Latin név: Phyllobates lugubris (O. Schmidt, 1857)
Vörös Lista: Nem veszélyeztetett
Élőhely: Nicaragua déli csücskétől Costa Ricán át Panama közepéig megtalálható a Karib-tenger partvidékét övező 10-30km-es sávban. 680m-ig húzódik fel az erdőkben.
Méret: Hím 21mm, nőstény 24 mm
Színezet: Teste sötétbarna, hátán oldalt két citromsárgás csík húzódik az orrcsúcstól, némely példányokon a hát közepén is megfigyelhető egy kevésbé szabályos, olykor szagatott csík. hasa fehér vagy világossárga foltokkal mintázott. Lábai világosbarnák sötétbarna foltokkal.
Nemi jellegek: Nőstény nagyobb és teltebb
Terrárium: 50*50-es alapterületű terrárium elegendő egykisebb csapat számára. Nem agresszívek egymással. Talajlakó faj.
Hőmérséklet: 24-28°C, éjjel 21-24°C
Szaporodás:


A nőstény 5 – 30 petét rak. Az ebihalak 16-22 nap alatt alakulnak ki. Az ebihalak nem kanniálok, együtt is felnevelhetőek. 75-100 napot vesz igénybe az átalakulásuk. Egy évesen ivarérettek.
Fotók: imageimage
imageimage

Fotó: Thomas Ostrowski

Cikk:
Forrás: Lötters, Jungfer , Henkel , Schmidt / Pfeilgiftfrösche – Frankfurt : Chimaira, 2007. – p. 426-430

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..