Excidobates mysteriosus (Myers, 1982)

Latin név: Excidobates mysteriosus (Myers, 1982)
Vörös Lista: Veszélyeztetett!
Élőhely: Peru északi része a Río Marañón folyó mentén santa Rosa falu közelében..
Méret: Max 30 mm
Színezet: Sötétbarna alapon piszkosfehér pöttyök.
Nemi jellegek: Nőstény testesebb
Terrárium: 40*40-es alapterület megfelelő számára, fán élő faj így magas terráriumot igényel.
Hőmérséklet: 25 – 35°C , éjjel akár 16°C az élőhelyén és 40%-os relatív páratartalom, terráriumban inkább 21- 23°C között, éjjel 18-20°C
Szaporodás: 8-13 petét rak a nőstény. A hím szállítja az ebihalkat. A hímek 9-12 hónap körül szólalnak meg elöször.
Fotók:

imageimage

Fotók – Thomas Ostrowski
Cikk:
Forrás: Lötters, Jungfer , Henkel , Schmidt / Pfeilgiftfrösche – Frankfurt : Chimaira, 2007. – p. 625-626

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..