Ameerega braccata (STEINDACHNER, 1864)

Latin név: Ameerega braccata (Steindachner, 1864)
Vörös Lista: nem veszélyeztetett
Élőhely: Brazília nyugati része, Bolívia határán
Méret: 21-22mm
Színezet: barnás test, lábai világosbarnák, sötétebb keresztcsíkokkal, oldalán és hátán fehéres, világossárgás csíkok húzodnak, háta rücskös. combtőn narancssárga vagy pirosas folt található
Nemi jellegek: Nőstény nagyobb és teltebb.
Terrárium: 50*50 alapterület és legalább 50cm magas terrárium, hím erősen területvédő
Hőmérséklet: 20-25°C nappal, éjjel 16-22°C
Szaporodás: kevésbé ismert, az A. hahneihez hasonló, 8-9 hónaposan szólalnak meg elöször a hímek.
Fotó: image
Cikk:
Forrás: Lötters, Jungfer , Henkel , Schmidt / Pfeilgiftfrösche – Frankfurt : Chimaira, 2007. – p. 329-330

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..