Allobates zaparo (Silverstone, 1976)

Latin név: Allobates zaparo (Silverstone, 1976)
Vörös Lista: nem veszélyeztetett
Élőhely: Equador nyugati és Paru északi részén, 200-500m magas területeken.
Méret: 26-33mm
Színezet: vörösesbarna, erősen szemcsézett háta van, szürkésbarna lábbal, oldalán két világos csikkal.
nem mérgező faj, ellenben a mérgező Ameerega bilingus és az Ameerega parvula fajokat utánozza színezetével.
Nemi jellegek: A nőstény nagyobb.
Terrárium: 50*50-es alapterületű terrárium, talajlakó, hím erősen területvédő.
Hőmérséklet: 24-27°C nappal, éjjel 1-2°C-kal hűvösebb.
Szaporodás: A nőstény 20-30 naponta rak petéket, a kikelt ebihalakat a hím a hátán viszi egy megfelelő vizesedénybe. az ebihalakból kb. 60 nap alatt lesznek békák. 9-12 hónaposan válnak ivaréretté.
Fotók: imageimage

Fotók – Wojtek Nieszporek

Cikk:
Forrás: Pfeilgiftfrösche / Lötters, Jungfer , Henkel , Schmidt – Frankfurt : Chimaira, 2007. – p. 314-315

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..