kriszko 2.0 terrárium

Sziasztok!

Korábban már volt egy próbálkozásom nyílméregbékás terrárium létrehozása terén, de azt egy költözés miatt szét kellett szednem még a békák bekerülése előtt. Viszont idén tavasszal lehetőségem nyílt újból nekifutni kicsit jobban átgondolva. A terrárium építésre is igaz hogy mindig tanul valamit az ember, van pár dolog amit most már másképp csinálnék.

Adatok:
Üveg: 90x40x40
Párásítás: Trixie automata esőztető
Világítás: Quad T5 2x39W, Led 16W
Szellőzés: az üveg tetején 5x35cm-es szellőző rács, valamint egy 4×4-es ventilátor
Háttér: purhabra ragasztott tőzeg és kókuszrost keverék
Talaj: JBL növény táptalaj, H.E.L.P. Advenced Soil agyagos aljzat
Dekor: Red Moor fa
Jelenlegi növények: Fittónia, Cryptocoryne, Hydrocotyle Tripartita Japan, Amania sp. bonsai, Ficus pumila “sunny”, Tillandsia usneoides, Neoregelia, erdei moha
Békák még nincsenek benne, de lassan már beköltözhetnek.

Krisztián

 

3 Comments

  1. Nagyon szép. A Világításról mesélnél még egy kicsit ? A Led milyen és a fénycső ? esetleg a trixie esőztetőt is bemutathatnád egy videóval. A terrárium üvege képen valami extrább üvegnek tűnik. Jól látom? Szerintem összességében nagyon igényes mutatós terrárium.

    avatar mimulus
  2. Szia! Köszönöm!
    Ha újra kezdhetném máshogy csinálnám, sok minden azért lett így, mert ez eredetileg egy akváriumnak indult! Mikor is megláttam egy gyönyörű nyílméregbékás viváriumot. Akkor azt mondtam nekem ez kell. De csomó minden már adott volt, így azon agyaltam hogyan lehetne átalakítani. Az üveg is éppen ezért vastag, 8mm. A fő világítás a quad, 2db T5-ös 39W-os fénycső van benne. Az egyik 6500K-es a másikat pontosan nem tudom, az egy rózsaszínes cső. A Led 16W, 6000K-es, 1530lm, egy gyengébb világítás, az csak a quad előtt és után megy 1-1 órát. A quad napi 8 órát világít.
    Videót megpróbálok valakivel készíttetni, mert nekem csak telefonon van, és az nem az igazi.

    avatar kriszko

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..