Homemade Mistking

Sziasztok!

Unatkoztam melóban, olvasgattam a blogot és megint csak oda jutottam, hogy kellene nekem egy permetező rendszer. Igaz brekik még nincsenek, de a gekkóknál   február eleje óta 4 permetezőt használtam el.(minőségre nem térnék ki)

Emellett a jobb alkarom kétszer akkora a napi kétszeri pumpálástól, mint a bal 😀

Szóval nézelődtem a neten, és ezt találtam:

http://www.envirotools.hu/Envirotools_Mini_Pump_System_11.html

Igaz árat nem tudok hozzá, de méretben és vízszállításban megfelelőnek tűnik egy saját készítésű rendszer szívének. A vízszállítási magassági adat is megfelelőnek tűnik ahhoz, hogy felnyomja a vízet a polcom tetejére.

A 12V-os egyenfeszültség ma már egy kínai piacon kapható 2000 Ft-os adapterrel megoldható, szóval ez a probléma is letudva 🙂

Két kételyem még van az ár mellett, ami az, hogy vajon tud-e akkora nyomást produkálni, hogy azok a porlasztók dolgozzanak is, ne csak csepegjenek, illetve, hogy milyen hangosan dolgozik?!

A forgalmazónak írtam levelet, így ha megkapom a válaszokat, akkor azokat is közzé teszem majd, és akkor elkezdődhet az újabb barkácsolás 🙂

2012. június 04. Terrárium Írta: tuboly 2 hozzászólás »

2 hozzászólás a(z) “Homemade Mistking” bejegyzéshez

 1. avatar slyfox szerint:

  Nem tudom milyen porlasztó fejeket használsz, a diafragmapumpám adatait idemásolom:
  Nyomás: 75 PSi
  Max nyomás: 125 PSi
  Vízmenyiség 1,1 L/perc
  Max száll magasság: 2 m.

 2. avatar mimulus szerint:

  Akár hogy is nézem a 75Psi = durván 5-6Bar 125Psi = 8-9Bar. Szóval tuboly szerintem ez a szivattyú is kevés. Amúgy is ehhez hozzá kell még építeni a többi dolgot, ami ugye elég nehézkes. Én gyűjtenék , maradnék a speciálisan erre fejlesztett dolgoknál!

Vélemény, hozzászólás?