Excidobates mysteriosus képek

Nekem is kerültek békák a karácsonyfa alá. Köszönetet kell mondjak értük a „kis teki” állatkereskedésnek . Segítettek a túlszaporodott békáimat átalakítani különleges ritkaságokká.

 

 

 

Breki

2011. december 28. Képek Írta: nyílméregbéka.hu 11 hozzászólás »

11 hozzászólás a(z) “Excidobates mysteriosus képek” bejegyzéshez

 1. avatar mimulus szerint:

  Nagyon szépek! Érdemes a hőmérsékletre nagyon figyelni!

 2. avatar Breki szerint:

  Ez a hőmérséklet nagyon érdekes kérdés, mindenhol, minden fajnál azt írják, hogy a túl magas hőmérséklet komoly gond, de én még sosem tapasztaltam. Pedig volt, hogy napokig 29 c’ volt a terráriumban. A túl alacsony hőmérséklet viszont már okozott gondot. Fejlődési rendellenességek lettek az ebihalakon auratusnál és leucomelasnal is. Pedig csak 18-20 c’-ra esett a hőmérséklet. A mysteriosus-nál az élőhelyen elég széles hőmérséklet intervallumot adtak meg. http://www.dendrobase.de/index.php?gattung=Excidobates&art=mysteriosus&id=12220
  Remélem jól fogják magukat érezni nálam. Már 2 hete megvannak és azóta is nagyot nőttek. 🙂

 3. avatar mimulus szerint:

  Nekem egyik ismerősöm mondta, hogy nem tudta megteremteni az ideális klímát! De remélem valami más váltotta ki a lehullás okát! Neked meg sok sikert ezekhez a fantasztikus állatokhoz! 🙂

 4. avatar --Zsolt-- szerint:

  Nagyon szép kis békák:)

  És a túl alacsony hőmérséklet milyen fejlődési rendellenességeket váltott ki?

 5. avatar Koda97 szerint:

  Nagyon gyönyörű békák ! Mekkora ez a terrárium és hány ilyen béka van benne ?

 6. avatar Breki szerint:

  Zsolt:
  Ez csak néhány napos hőmérsékletesés volt “egy megfázás”. Lelassult a fejlődésük. Volt olyan ebihal, amit 9 hónapig neveltem és még a hátsó lábaik sem jöttek ki, és nem is nőtt a hal. Az első lábak nem akartak előbújni. Amikor kijöttek fejletlenek voltak, és nem mozogtak. Ez a későbbiekben sem javult. Amikor eltűnt a farkuk, nem tudtak mászni rendesen, volt amelyik a 2 mm-es vízbe belefulladt. Partra tettem őket az első lábuk továbbra sem javult, pedig reménykedtem (az axolotnak visszanő a lába ha leharapják). Valamennyire nőttek a kis nyomik, ha ugróvillás erdőben tartottam őket. De csökevényes béna első lábakkal, hason kúszva…… Azóta 27-29 c’-on, a terráriumi lámpák tetején nevelem az ebihalakat. Gyorsan kifejlődnek és semmi bajuk.

  Koda97:
  45*45*60 cm exoterra terrárium. 4 béka van benne. Parafából csináltam a belsejét, a hátsó parafán időnként van egy kis csobogó. A terrárium még nagyon újonnan lett berendezve, remélem mihamarabb bemohásodik. 🙂

 7. avatar --Zsolt-- szerint:

  És a hason kúszó békákkal mi lett? Élnek még úgy ahogy, vagy már meghaltak?
  Magyarul ha a vizük tartja a 27-29 fokot akkor sokkal kevesebb lesz az esély arra, hogy rendellenesen fejlődött békáink legyenek?

 8. avatar Breki szerint:

  Már meghaltak. Kínozhattam volna még őket, akár évekig, de nem találtam etikusnak. Hasonló korú társaik már brekegtek, ők meg akkorák voltak mint egy egyforintos.
  Kérdeztem több tenyésztőt, de más nem járt így. A többiek 20-25 c’-on nevelik az ebihalakat. És nem találkoztak még fejlődési rendellenességekkel.

 9. avatar mimulus szerint:

  Nagyon elkanyarodtunk a témától! 🙂
  Breki nyitott egy új témát, itt folyt: http://www.dendrobase.hu/kepek/fejlodesirendellenesseg

 10. avatar Breki szerint:

  Mimulus ? Az ismerősödnél hogy hullottak el ? Nehogy én is ugyanazt a hibát kövessem el. Lassanként ? Egyszerre ? Lefogytak ? Elgyengültek ? Felfújódtak ? Ő pontosan milyen okkal magyarázta az elhullást ?
  Az enyémek nagyon jól érzik magukat. 🙂
  Kinézett mindegyikük egy-egy bromélialevelet és oda vonulnak vissza esténként aludni. Szép kövérek, aktívak. 🙂

 11. avatar mimulus szerint:

  Úgy tudom, hogy az volt a probléma, hogy este is nagyon meleg volt! De ha nálad jól érzik magukat az tök jó! Remélhetőleg akkor nem lesz baj! Sajnos ez 2éve volt! Nem tudok infókat!

Vélemény, hozzászólás?