Bálint bemutatkozik

Sziasztok!

17 éves vagyok. Abonyban lakok.

14 éves koromban rabul ejtettek a békák.Rövid időn belül egy pár piros szemű levelibékát szereztem(A.Callydrias). Sajnos a békák 3 év után elpusztultak.

Elhatároztam, hogy nyílméregbékákat fogok tartani. Régóta tetszenek sokat olvastam , tanultam róluk.

Elkezdtem muscilát tenyészteni, és berendeztem egy 60x30x30-as terráriumot, vártam egy hónapot , hogy beálljon a  biológiai egyensúly. E mellett egy 50x50x50 -es terráriumot kezdtem berendezni amit majd a békák végleges otthonának szánok.A szüleim mindig tudnak eleségállatot hozni Budapestről ha szükségem van rá, mivel  a közelben sehol nem lehet kapni.

Fél éve tettem szert 3 D. tinctorius’ Azureus’-ra.  Jelenleg 11 hónaposak. Szépek, egészségesek láthatólag jól érzik magukat,változatosan etetem őket.

Íme egy kép az 50x50x50x -es terráriumomról. 2 hónap elteltével :

 

Köszönet , hogy van ez az oldal sokat tanultam/tanulok innen !

 

 

8 Comments

 1. Szép munka, bár a szellőzőrésen szerintem meg fognak lépni a muslicák 😀 Én egy ideje kútszűrő szövetet használok, fehér színű, sűrű szövésű, és a tücsök sem rágja szét. Az apróbb muslica sem fér át rajta. Mezőgazdasági boltban kapható.

  avatar slyfox
 2. A békák fő tápláléka a muslica , mivel ezt tudom tenyészteni. A boltban veszek nekik napos tücsköt,ugróvillást és viaszmolyt is. Tehát a változatosság alatt azt értem , hogy nem mindig csak muslicát esznek.

  avatar balintv2
 3. Megeszik a viaszmolyt? Az enyémeket nem érdekelte. Muslicából is legalább 3 élét lehet beszerezni tenyésztésre. Ugróvillást ha vettél, szedd szét kétfele, kókuszroston, gyönyörűen el fog szaporodni, és kevesebbet kell rá költeni 😀 És ugye a vitaminozást nem felejtjük el 😀

  avatar slyfox
 4. természetesen vitamin porozom az eleségállatokat.Nekem megették a viaszmolyt habár fél év alatt egyszer adtam nekik még csak. Az ugróvillást eddig még nem sikerült szaporítanom(szerintem a nem megfelelő hőmérséklet miatt) , viszont muslicából két fajtát(kicsit,és nagyot) eredményesen tenyésztek =)

  avatar balintv2
 5. Naponta hányszor etetsz? Egy etetéskor csak egyféle táplálékot adsz, vagy vegyesen? Honnan tudod, hogy az adott táplálékmennyiség elég? (Nyilván, ha a békák szép kövérek és élénkek, akkor OK, de az eltérő táplálékállatok tápértéke más és más.) Honnan lehet látni, hogy jóllaktak a békák?
  Milyen márkájú vitaminport használsz? Abban van ásványi-anyag kiegészítő is, vagy azt külön készítményként kell az eleségállatokhoz adagolni? Ha igen, akkor annak mi a márkája?

  Nagyon köszi a válaszokat.

  avatar strawberry
 6. Napi egyszer etetem őket.Egy etetéskor csak egy féle táplálékot adok nekik.Ki kell tapasztalni, hogy mennyi az elegendő táplálékmennyiség.
  Itt egy video a békák etetéséről :
  http://www.ehow.com/video_4439482_crickets-as-food-poisonous-dart.html?wa_vlsrc=continuous&pid=1&wa_vrid=466a2cbc-bf75-45d5-9411-5ca9c7ffab57&cp=1

  Nálam etetéskor a békák előbújnak rejtekhelyükről mi után jól laktak el bújnak , ha nem akkor tovább keresgélnek.
  Én a Kis teki állatkereskedés által kevert vitaminport használok. + nekem a ajánlották sera reptil : reptimineral C -t.
  Ebbe vannak ásványi anyagok is. Nem kell külön adagolni. 🙂

  avatar balintv2

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..