7. Terraplaza Budapest expo 2012.10.14.

Nyitvatartás, helyszín

Nyitvatartás
2012. október 14.
10-17 h

Jegyárak

Felnőtt: 1200 Ft
Diák/nyugdíjas: 1000 Ft
Családi jegy: 2900 Ft-től 500 Ft kedvezmény!*
6 éves kor alatt ingyenes!

*13:00 -tól a szórólapon található kupon bemutatásával 500 Ft-al olcsóbban jöhetnek be családok (két felnőtt és minimum egy gyermek [14 éves korig]).

Helyszín

ELTE TTK

1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C


Terraplaza Budapest nagyobb térképen való megjelenítése

Mi a TerraPlaza?

Vásár. Az egzotikus állattartást fókuszba helyező expo, fő irányvonalai a terrarisztika és az akvarisztika. A szakma kiemelkedő tenyésztői, üzletei, gyártói képviseltetik magukat az rendezvényen.
Szerte Európából érkeznek látogatók az eseményre, hogy válogathassanak a ritkaságokból, és elsőkézből kaphassanak a tenyésztőktől szakmai útmutatást.

Életforma. A terrarisztika és akvarisztika művelői jobbára interneten tartják a kapcsolatot, mely hazai szinten egy dinamikusan növekvő, szilárd, de mégis nagy, baráti közösséget alkot. Az eseményen személyesen találkozhatnak a hobby művelői, így kezdetektől fogva közönségtalálkozó szerepét tölti be. A TerraPlaza-n belül több klub és egyesület, illetve szervezett találkozó működik.

Ismeretterjesztő. A szervezés egyik fő célja, hogy egy színvonalas rendezvény keretében Magyarországon is elérhető közelségbe helyezze az egzotikus állattartást, a hozzá kapcsolódó hobbi minden részletével és tudásanyagával. A rendezvényen belül nyitva áll az ELTE Biológiai és Őslénytani Kiállítása és Történeti Ásvány- és Kőzettára, melyekben az egyetem kutatói óránként tartanak idegenvezetést a TerraPlaza látogatói számára. Emellett a rendezvény ideje alatt előadások zajlanak, melyeket a szakma legkiemelkedőbb művelői és vendégelőadói tartanak.

Nagykövet. Magyar terrarisztika és akvarisztika ügyét képviselő egyfajta ernyőszervezetként a szakma külföldi vérkeringésébe bekapcsolódott. Így más európai rendezvényeken aktív tagként képviselteti magát, így teremtve releváns kapcsolati tőkét és kibővült lehetőségeket partnerei számára.

Természetvédő. A TerraPlaza rendszeresen támogat állat és természetvédő szervezeteket, hogy ebben is kivegye a részét egy természetközelibb és fenntarthatóbb jövő megteremtésében.

 

Minden érdeklődőt Szeretettel várunk!

www.terraplaza.hu

11 Comments

 1. Szerintem is jó volt !

  Ez a hely kérdés érdekes, mert ugyan ez a szervező próbálta a milenáris parkban is a kétnaposat, de az láthatólag nem volt valami sikeres. A fő baj az a hazai börzékkel, hogy nem igazán jelennek meg külföldi tenyésztők, vagy kereskedők. Így a választék sem bővül jelentősen.

  “aki egyet látott, mindet látta”

  Ugyanakkor a hazai piac ereje is igen kérdéses ? Vajon ha ide lennének csábítva a külföldi tenyésztők és ritka különleges állatokkal kereskedő kereskedők, akkor nekik megérné eljönni ? Tudtommal a hazai börzék árai a külföldi börzék árai alatt vannak. A nézelődők és a vásárlók aránya is a nézelődők javára erősebb mint más országokban.

  Nyílméregbéka téren is ez volt a helyzet. A hazai tenyésztők jelentek meg. De mindketten gyönyörű békákkal ! És ahogy ismerem őket, és a gyűjtő szenvedélyüket, idővel számíthatunk tőlük újabb fajokra és színváltozatokra.

  Aki szeretne ritkább különlegesebb békákat annak sem kell feltétlenül vagyonokért távoli országok börzéire kiutazni, mert hazai kereskedőkön keresztül rendelésre be lehet szerezni.

  avatar Breki
 2. Mi is nagyon élveztük, jó volt, érdemes volt kimenni! 🙂
  A tömeg …hát igen kezdjük már egy ideje kinőni a helyszínt, de úgy tudom erre a TP-ra már meg volt kötve a szerződés az ELTE-re. Talán majd jövőre találnak nagyobb és erre megfelelőbb helyszínt neki. Állítólag sok ezren voltak ám a TPG-n is csak a nagy térben elveszett a tömeg… Mondjuk én a 2. nap tudtam csak kimenni és annak is a vége fene. Nagyon fura volt a tumultusos TP után 🙂
  A békák terén sajna egyet kell értenem Brekival. 🙁 de ennek ugye előnye és hátránya is van.
  Azért én is gazdagodtam egyik kedves tenyésztőnk brekijével. 😀

  avatar rekusz-brekusz

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..