60 x 40 x 40-es terráirum

Amíg az oldal nem működött ki mit csinált? Én hegesztettem egy terkót. A totál képe itt látható:

image

Az oldalfalak és a háttér egy része “Xaxim” panelekkel borított, amik reményeim szerint az előző terráriumhoz hasonlóan pár hónap múlva mohásodni, illetve “páfrányosodni” kezdenek. A háttérben ezen kívül láthatóak a hungarocellből, illetve PUR habból kialakított “kövek”, ezek borítása részben csemperagasztó, amit akrilfestékkel festettem be, részben -főképp a “Xaxim” és a “kövek” találkozásánál- a “RFB modellier torf”.

image

A növényzet egy bromélia, egy kisméretű pillangó orchidea, talajtakarónak a Geophilia Repens, az oldalfalakra terveim szerint Ficus Pumila (a nekünk jobb oldalon), illetve Cissus Amazonica (a bal oldalon) fog felkapaszkodni. A hátsó felső sarokban Pepperomia látható, a pontos fajtát nem tudom. A képek kb. egy hónapja berendezett terráriumról készültek, valamennyi növényen látható friss hajtás, különösen a bromélián jól megfigyelhető a dolog.

image

A tőzegmoha talajban szépen hajt a Geophilia Repens is.  A mohásodás beindulásáig hasznos talajtakaró lehet a falevelekből készült szőnyeg, ráadásul most nem is drága 😀

Jó békázást mindenkinek!

Slyfox

 

5 Comments

 1. Hali! Zsolt az én terkómban a Ficus pumila szépen megmaradt! fejlődött! simán csak vízben is elvan! Most az új terráriumomban is nagyon szépen fejlődik, csak vízben van a gyökere!
  Slyfox gratulálok, nekem ez nagyon tetszik! Szép átlátható, szuper kis terkó lesz belőle!

  avatar mimulus
 2. Igazából csak egy terráriumban van Ficus Pumila, abban szépen fejlődött amíg a Geophilia Repens és a Cissus Amazonica el nem nyomta. Ebben azért van, mert meghatározot pénzösszegből kellet kihoznom, így a másik terráriumból vettem ki a két oldalpanelra szánt futó hajtásait. A zöldülésről rakok fel mindjárt képet.

  avatar slyfox
 3. Nem, jávai moha csomókkal szoktam indítani, illetve egy Liveworth moha néven ismert mohával, de mint fentebb írtam, meg volt kötve anyagilag a kezem. A megrendelőnek elmondtam, hogy mennyiért tudok mohát szerezni most bele, de nem kérte. Ezért is használtam a leveleket, takar, és ingyen volt. Tudod, szuper legyen, de olcsó. Ez azért nem minden esetben tartható 😀 Amúgy a második kép alsó közepe táján látszik egy ici-pici jávai moha, amit a békák a másik terkóban kijártak, ebbe beleraktam. Ha akar, elszaporodik, én a lehetőséget megadtam neki, ingyér’ 😀

  avatar slyfox

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..